Mercedes bringer fremtidens bil

Mercedes Benz fremviste deres nyeste konceptbil til det verdens populære tech-show CES som har over 150.000 besøgende, og dermed det største teknologi show i Amerika. Deres konceptbil endte med at blive en af de mest opsigtsvækkende indslag på tech-konventionen CES i Las Vegas. 

Navnet på deres konceptbil er Mercedes Benz Vision AVTR, bilen er inspireret af filmen Avatar fra 2009, og derfor har de også fået “AVTR” med i navnet. AVTR står også for “Advanced Vehicle Transformation”. Filmen Avatar handler i høj grad om at passe på de oprindelige økosystemer, og det er da også en del af grundkonceptet i den nye Mercedes.

Mercedes forsøger at skabe en forbindelse mellem mennesket, maskinen og naturen med denne konceptbil. Ifølge Mercedes vil bilen køre på et fuldt genanvendeligt batteri, der skal drives på organisk celle kemi. Det betyder, at det ikke behøver miljøbelastende mineraler som nikkel og kobolt, og batteriet kan med tiden blive til kompost.

Bilen skal kunne oplades fuldt på under 15 minutter og klare mere end 700 kilometer på en opladning. Den drives frem af fire elektriske motorer på baghjulene, som yder mere end 350 kW. Hjulene kan rotere, så bilen kan køre sidelæns som en krabbe.

I stedet for et konventionelt rat finder man i stedet en center-kontrol, som formår at “forene” mennesket og maskinen. Du skal nemlig placere din hånd på kontrolenheden, hvorefter et holografisk billede kommer op og bilen kan derfra genkende din vejrtrækning og puls. Derfra kan du med bevægelser i hånden få en menu op på ruden, hvor du kan vælge en række forskellige funktioner.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *